Plannen in AFAS kan niet. Of toch wel?

Met AFAS kun je al je alle processen onderbrengen in één systeem, maar niet planning. Dat betekent weer een ander pakket implementeren, onderhouden en meerdere inlogs voor medewerkers. Dat hoeft niet. Het is mogelijk de inrichting in HR van AFAS te gebruiken, medewerkers gewoon via InSite laten inloggen en toch zo kunnen plannen zoals het bij jouw organisatie past. Wil je weten hoe?
Download de whitepaperMaak een afspraak

Ik ben veel minder tijd kwijt om te plannen. Medewerkers hebben goed inzicht in de planning en kunnen makkelijk wijzigingen doorgeven. Doordat teamleden zelf roosterwensen kunnen invoeren, kan ik voor een optimale planning zorgen.

Maar het mooiste vind ik dat de planning nu volledig transparant is. Daardoor overleggen we beter over wie wanneer verlof neemt en is er duidelijkheid voor iedereen.

Jordi Dueck

Begeleider (jeugdzorg) en planner, Entrealindenhout

Een nieuw planningspakket nodig?

Het is belangrijk om bij de keuze rekening te houden met het feit dat ieder nieuw systeem een verandering betekent en dat medewerkers op IT gebied vaak al meer veranderingen hebben meegemaakt dan ze lief is. Implementatie kan veel vragen van medewerkers en als het eenmaal draait is ook het onderhouden een punt dat meegenomen moet worden voordat de keuze gemaakt is. 

Grote planningsoplossingen brengen complexiteit met zich mee die mensen vaak over het hoofd zien. Hoe uitgebreider het systeem, hoe langer de implementatietijd, hoe meer onderhoud en dus hoe hoger de kosten en risico’s. 

Het aanschaffen van een planningspakket met eigen onderhoud en hoge kosten hoeft niet het alternatief te zijn. Lees hieronder welk alternatief wij bieden.

Livegang bij een van onze klanten: Entrea Lindenhout

Livegang bij een van onze klanten: entrealindenhout

Onze planningsoplossingen: 95% standaard, 5% specifiek. Volledig in AFAS geïntegreerd.

Iedere organisatie plant anders, maar de basis van planning is overal hetzelfde. Deze basis hebben wij gestandaardiseerd.

Voor gegevens die uit AFAS opgehaald moeten worden, zoals medewerkergegevens of verlof en verzuim, hebben we modules ontwikkeld die direct te gebruiken zijn. Hetzelfde geldt voor het opslaan van de planning, de zogenaamde ‘achterkant’. Onze planningsmodules zijn voor 95% gestandaardiseerd.

De voorkant, de schermen die medewerkers en planners zien, maken we zoals het bij jouw organisatie past, met de functionaliteit die nodig is om goed te kunnen plannen. Dit is de laatste 5% van onze planningsmodules.

Concreet betekent dat een volledig geïntegreerde planningsoplossing in AFAS, geen eigen onderhoud, eenvoudig te gebruiken en naadloos aansluitend op de manier van plannen binnen jouw organisatie.

Roosteren (met of zonder jaaruren) of plannen, hoe plant jouw organisatie?

Verschillende organisaties en zelfs afdelingen of individuele medewerkers kunnen andere planningsbehoeftes hebben. Werken je medewerkers met vaste roosters en moet je daar af en toe vanaf kunnen wijken of plan je iedere dienst los en volledig flexibel in?

Werk je met jaarurensystematiek of met plusminuren? Voor deze manieren van plannen hebben we oplossingen die werken bij onze klanten. Kijk bij onze oplossingen KEENplanning en KEENjaaruren welke oplossing aansluit bij de manier van plannen binnen jouw organisatie.

 

Gratis adviesgesprek?

Heb je een uitdaging? Wil je weten hoe AFAS nog beter voor je kan werken?