Plannen in AFAS kan niet. Of toch wel?

Met AFAS kun je al je alle processen onderbrengen in één systeem, maar niet planning. Dat betekent weer een ander pakket implementeren, onderhouden en meerdere inlogs voor medewerkers. Dat hoeft niet. De inrichting in HR van AFAS helemaal kunnen gebruiken, medewerkers gewoon via InSIte laten inloggen en toch zo kunnen plannen zoals het bij jouw organisatie past is mogelijk.
Download de whitepaperMaak een afspraak

Een nieuw planningspakket nodig?

Het is belangrijk om bij de keuze rekening te houden met het feit dat ieder nieuw systeem een verandering betekent en dat medewerkers op IT gebied vaak al meer veranderingen hebben meegemaakt dan ze lief is. Implementatie kan veel vragen van medewerkers en als het eenmaal draait is ook het onderhouden een punt dat meegenomen moet worden voordat de keuze gemaakt is. 

Grote planningsoplossingen brengen complexiteit met zich mee die mensen vaak over het hoofd zien. Hoe uitgebreider het systeem, hoe langer de implementatietijd, hoe meer onderhoud en dus hoe hoger de kosten en risico’s. 

Het aanschaffen van een planningspakket met eigen onderhoud en hoge kosten hoeft niet het alternatief te zijn.

Livegang bij een van onze klanten: Entrea Lindenhout

Livegang bij een van onze klanten: entrealindenhout

Onze planningsoplossingen: 95% standaard, 5% specifiek

Iedere organisatie plant anders, maar de basis van planning is overal hetzelfde. Deze basis hebben wij gestandaardiseerd.

Voor gegevens die uit AFAS opgehaald moeten worden, zoals medewerkergegevens of verlof en verzuim, hebben we modules ontwikkeld die direct te gebruiken zijn. Hetzelfde geldt voor het opslaan van de planning, de zogenaamde ‘achterkant’. Onze planningsmodules zijn voor 95% gestandaardiseerd.

De voorkant, de schermen die medewerkers en planners zien, maken we zoals het bij jouw organisatie past, met de functionaliteit die nodig is om goed te kunnen plannen. Dit is de laatste 5% van onze planningsmodules.

Concreet betekent dat een volledig geïntegreerde planningsoplossing in AFAS, geen eigen onderhoud, eenvoudig te gebruiken en naadloos aansluitend op de manier van plannen binnen jouw organisatie.

Waarom geen 100% standaardisatie?

De laatste 5% van ons product biedt klanten de mogelijkheid om de planning precies zo vorm te kunnen geven op de manier zoals binnen de organisatie wordt gepland. Samen zorgen we ervoor dat er daadwerkelijk goed gepland gaat worden.

 

Gratis adviesgesprek?

Heb je een uitdaging? Wil je weten hoe AFAS nog beter voor je kan werken?