Wat doet KEENsalesintegratie?

KEENsalesintegratie zorgt ervoor dat accountmanagers makkelijk vanuit InSite salestrajecten kunnen maken, hun afspraken kunnen vastleggen en dat er automatisch contracten worden gemaakt en de data direct in de financiรซle adminsitratie wordt verwerkt. Dat zorgt ervoor dat klanten snel en professioneel geholpen kunnen worden en er geen afstemming, frustratie en ook werk dubbel gedaan moet worden in de adminsitratie.

KEENsalesintegratie heeft voor de start van 2023 een aantal ontwikkelingen toegevoegd. Met name ontwikkeling voor de losse verkoop, de orders. De volgende release staat begin april op de planning. In dit stuk lees je ook meer over die release.

Verbeteringen losse verkoop via de orders

Meerdere zelfde artikelen kunnen selecteren

Dit is vooral handig indien er een standaardartikel is (voor bijvoorbeeld catering) waarbij de inhoud per klant kan verschillen. Eerder kon een artikel รฉรฉn keer geselecteerd worden. Nu kunnen per order onbeperkt (dezelfde) artikelen worden toegevoegd.

Prijzen, aantallen en omschrijvingen kunnen wijzigen bij gebruik meerdere artikelen

Prijzen, aantallen en/of omschrijvingen konden bij gebruik van meerdere keren hetzelfde artikelen, niet gewijzigd worden. De foutmelding ‘Er zijn meerdere items, wiizigen niet mogelijk’ verscheen.

Prijs inclusief BTW kan gekozen worden

Consumenten willen een prijs inclusief BTW zien. Eerder moest de accountmanager het exclusief bedrag omrekenen. Nu kan de accountmanager de prijs inclusief BTW opgeven. AFAS berekent vervolgens zelf de prijs exclusief BTW uit.

Orders ook verwijderen via de workflow

In de abonnementen integratie konden abonnementen die al waren aangemaakt in het salestraject, nog verwijderd worden door een workflowaactie. Bij orders kon dit nog niet. Dat is nu ook mogelijk gemaakt. Daarvoor moet het vinkje ‘deleteOrder’ aangezet worden. Dat kan vanuit de workflow. Iedere paar minuten wordt gecheckt of dit vinkje aanstaat. Zo ja, dan wordt de order uit AFAS verwijderd.

Release april

Een aantal verbeteringen zitten er weer aan te komen.

Contractwaardes overnemen in het abonnement

AFAS berekent zelf contractwaardes. Dit levert niet altijd een correcte weergave op. Vandaar dat veel klanten zelf de contractwaardes bijhouden. We gaan de contractwaardes automatisch insturen in vrije velden op het abonnement.

Voorkeurswaarde cyclus configureerbaar maken

Nu is cyclus ‘Jaar’ standaard de voorkeurswaarde. Sommige klanten willen verplicht een keuze hebben. Dat zorgt ervoor dat niet per ongeluk al een jaarcyclus is gekozen.

Scrollen door de pakketten

Nu moet eerst 3 karakters getypt worden om een lijstje te zien om uit te kunnen kiezen. Bij grote aantallen werkt een dropdown die direct alle items toont niet handig. Vele klanten gebruiken niet veel pakketten, dan is direct scrollen eenvoudiger.

Direct vanuit het dossiers abonnementen kunnen wijzigen

Nu moet eerst op ‘Aanpassen’ geklikt worden. De reden hiervoor is dat AFAS ook op die manier werkt. De wens is er om direct vanuit het dossier wijzigingen door te kunnen voeren. Dat scheelt weer handelingen.

Wil je meer lezen over KEENsalesintegratie en of het jouw organisatie net als FC Grongingen 1 fte kan besparen? Klik hier