(op de foto Esmee Pieters (rechts) met Sidekick Greysha Niebe bij de kickoff van het theaterprogramma op 20 november 2022 in Curacao)

Ja, gewoon kind mogen zijn, is een basisrecht. Klinkt zo logisch, maar helaas blijkt dit niet vanzelfsprekend. Want nog elke dag worden de rechten van kinderen wereldwijd geschonden.

Wij hebben het goed. KEEN Integrations kan waarde toevoegen voor klanten die daarin investeren. Dat geeft ons het inkomen om goed te kunnen leven. Ook privé gaat het ons goed. We hebben kinderen en we proberen die zo goed mogelijk op te voeden zodat ze met liefde zelf hun weg kunnen vinden in het leven. Het is een rijkdom die helaas niet vanzelfsprekend is. Ook niet in Nederland. Daarom steunen wij de Lot’s Foundation.

Lots Foundation brengt kinderrechten via onderwijs, cultuur en media onder de aandacht, in samenwerking met jonge talentvolle kunstenaars. Ook presenteert Lot´s Foundation voorstellingen voor en door vluchtelingen. Herman van Veen is medeoprichter van Lot’s Foundation en geestelijk vader van het fictieve meisje Lot, dat verhalen van kinderen deelt.

Al jarenlang ben ik (Trinko) ambassadeur van de Herman van Veen Stichting in Duitsland. Het contact stamt nog uit de tijd dat ik in Duitsland speelde als topsporter. Daar ontmoette ik Herman van Veen en kwam in aanraking met zijn stichting.

Ieder kind heeft rechten. Altijd en overal. Recht op een veilige plek, onderwijs, een eigen mening en nog veel meer.

Lot helpt kinderen met zorgen hun verhaal te vertellen. Geïnspireerd op artikel 13 van het Internationale Verdrag van de Rechten van het kind. Lot vertelt kinderen over kinderrechten en laat ze ontdekken wat deze betekenen voor henzelf en voor andere kinderen.

Zowel het doel van de stichting als ook de ondersteuning van jonge kunstenaars die de ruimte krijgen om hun talent te verbinden aan de activiteiten van de Lot’s foundation spreekt ons aan en ondersteunen we (financieel) van harte!