Onze keuken is ondertussen 25 jaar oud. Hij werkt nog, maar hij is wel aan vervanging toe. Aangezien ik niet echt de behoefte voelde om veel in het keukenontwerp te moeten duiken (de mogelijkheden zijn werkelijk eindeloos), had ik bedacht om wederom dezelfde opstelling te nemen. Maar dan in een frisse versie.
โ€Œ
๐Ÿšš Eerst maar eens langs IKEA. Een goede prijs-kwaliteitverhouding en eenvoudig te installeren. Maar al bij het zien van de eerste keuken merkte ik dat ik me helaas toch flink zal moeten verdiepen in het ontwerp. Zulke kastjes of zรบlke kastjes? Een afzuigkap of een fornuis met ingebouwde afzuiger?
โ€Œ
Hoe mooi zou het zijn als we gewoon een passende keuken konden meenemen en uitproberen? En dan wel in ons eigen huis. Niet meer hoeven in te beelden hoe zo’n nieuwe keuken er uit zal komen te zien. Dat is namelijk al lastig genoeg wanneer je de keuken in zo’n perfect gestileerde ruimte aanschouwt.
โ€Œ
Helaas kan dat niet. Voor een nieuwe keuken moet je eerst 15 รก 30.000 euro uittrekken. ๐Ÿ’ฐ En als die eenmaal staat, moet je er maar gelukkig mee zijn want de kans dat je hem daarna nog gaat vervangen is nihil.
โ€Œ
Met software is het eigenlijk hetzelfde. Wanneer je bijvoorbeeld start met een nieuwe planningssoftware, kun je aanvankelijk demo’s uitproberen en kun je al je vragen kwijt. Maar vervolgens moet je een voorstelling proberen te maken van hoe de software in je eigen organisatie gaat werken. En tegen de tijd dat je zeker weet of deze oplossing รฉcht geschikt is, heb je al zodanig veel tijd en geld geรฏnvesteerd dat er eigenlijk geen weg meer terug is. ๐Ÿšซ

Voor een keuken is het natuurlijk logisch dat je die niet eerst kunt uitproberen. Wanneer de oude eenmaal uitgebroken is en vervangen met een nieuwe, kun je dat niet meer zo makkelijk terugdraaien. Maar met software is dat toch eigenlijk gek? Je zou zeggen dat software geen fysiek product is en daarom makkelijk te installeren zou moeten zijn. Dus waarom is die investering dan zo groot?

โœ… Goede vraag. Om die reden hebben wij de software zรณ ontwikkeld dat we eenย #proofofconceptย kunnen aanbieden. Dan kun je de software gewoon eerst uitproberen. Met de huidige functionaliteit in je eigenย #AFASย omgeving. Handig toch?