Het uitvoeren van controles op onder meer de BIG registratie van medewerkers is zelden een proces waar organisaties hun brood mee verdienen. Toch is het cruciaal voor het uitvoeren van dagelijkse taken, en is het dus zeker geen proces om te verwaarlozen.

Onjuiste – of zelfs geen – controles kunnen grote gevolgen hebben. Als een medewerker zonder geldige BIG registratie een fout maakt richt dat grote schade aan. Denk hierbij aan de patiënt, het imago en de financiële gezondheid van jouw organisatie en de carrière van de medewerker zelf.

Ondanks dat controles eerder iets is wat ‘moet’ dan waar werknemers naar uit kijken, is het toch belangrijk. Hoe controleert jouw organisatie de kwalificaties van medewerkers? En hoe waterdicht is dat? Het probleem is vaak namelijk dat je denkt het controleproces goed geregeld te hebben tot het een keer fout gaat. En dan is het te laat.

Afgelopen week hebben we hier een gratis webinar over georganiseerd. Samen met onze gastspreekster (Elina Kazakova, HagaZiekenhuis) werden de volgende onderwerpen behandeld:

  • De risico’s met betrekking tot onbevoegde zorg

  • Het controlebeleid van het HagaZiekenhuis voordat ze met KEENBIGkoppeling werkten.

  • Waarom het HagaZiekenhuis is overgestapt op automatische BIGcontroles

  • Hoe organisaties hun risico’s kunnen verminderen door gebruik te maken van KEENBIGkoppeling
Dit alles is terug te zien in onze uitgebreide samenvatting. Wil je die ontvangen? Zie de link hieronder:
https://www.keenintegrations.nl/events/20-september-voorkom-onbevoegde-zorg/