Auteur: Guus Krabbenborg

Met de groeiende rol van informatietechnologie in ons dagelijks leven is het geen verrassing dat we allemaal de waarde van goede IT-tools waarderen. Dat is natuurlijk relevant in ons privé leven, maar meer nog in de zakelijke omgeving. Tenslotte brengen moderne office workers grote delen van hun werkdag achter hun pc of laptop door – vooral wanneer ze vanuit huis werken! Een recente studie toont aan dat office workers veel waarde hechten aan goed geïmplementeerde systemen. Ongeveer 80 procent van de respondenten geeft aan dat informatie technologie bepaalt of hij of zij optimaal kan werken. Slechte systemen en slechte implementaties zijn in toenemende mate een reden om niet voor een nieuwe baan te kiezen of een bestaande werkgever te verlaten.

De kwaliteit van de IT bij een werkgever kan een arbeidsrelatie maken of breken.
Voor een derde van de jongste generatie medewerkers, de zogenaamde millennials, is positieve feedback over de IT-situatie in een organisatie een reden om daar te gaan werken. Voor een derde van alle werknemers kunnen technische stress en beperkende IT-systemen frustrerend genoeg zijn om juist een andere baan te vinden.

37 Procent van de millenialsweegt kwaliteit IT systeem mee
De ‘2021 State of Work’ studie van Workfront, een dochteronderneming van Adobe, laat zien dat er verschillen zijn tussen landen en generaties als het gaat om beslissingen over IT-frustratie of positieve ervaringen. 37 Procent van alle millennials neemt de kwaliteit van de IT-systemen mee in een beslissing om ergens te gaan werken, vergeleken met 26 procent van generatie X. Britse en Amerikaanse werknemers geven aan in de helft van de gevallen te willen vertrekken als informatie systemen hen frustreren en tegenwerken tegen iets meer dan een kwart van de Duitse werknemers.

Ongeveer 80% geeft aan dat kwaliteit IT systeem productiviteit verhoogt
Het is geen verrassing dat kenniswerkers goed ontworpen informatie systemen belangrijk vinden voor hun werk. Ongeveer 80 procent geeft aan dat informatie technologie (zeer) belangrijk is om hun productiviteit te verbeteren. Alleen betrokken managers worden als waardevoller beschouwd. Een derde geeft aan dat hij of zij productiever en betrokken zou kunnen zijn als IT betere ondersteuning zou bieden. Voorbeelden van deze ondersteuning zijn betere informatievoorziening voor planning & prioritering, voor samenwerking op afstand, met een intuïtieve gebruikersinterface en door alledaagse routinetaken te automatiseren.

IT wordt ook belangrijk gevonden om goed te kunnen samenwerken.
Ongeveer 60 procent van de respondenten zegt afhankelijk te zijn van informatie technologie. Bijvoorbeeld door samenwerking, werkmanagement, communicatie en planning & organisatie. En 80 procent van de ondervraagden vindt teamwerk essentieel om te blijven.

Winnen van hearts & minds crusicala in een tijd van arbeidskrapte
Met de voortdurende vergrijzing van hun teams, is het winnen van de harten van jonge en getalenteerde nieuwe medewerkers voor veel organisaties van cruciaal belang. Dus als jij succesvol wilt zijn in de ‘war for talent’, is het logisch om er voor te zorgen dat in jouw organisatie de IT-oplossingen, de bedrijfsprocessen en de interne samenwerking perfect zijn!

Wil je weten hoe jouw organisatie voor maximaal gebruikersgemak kan zorgen en minimale administratie? Neem contact met ons op.