Werkgevers met meer dan 100 medewerkers moeten de reisbewegingen van hun werknemers bijhouden om de CO2-uitstoot inzichtelijk te maken. Dat betekent extra administratie bijhouden.

De regel is niet onzinnig. Bewustwording van reisbewegingen kan bijdragen aan een beter klimaat In veel gevallen leidt het echter ook tot extra, onnodig werk. Wie wil nu een rittenadministratie bijhouden alleen voor de CO2-taks?

De kunst is om met automatisering nuttige zaken te vereenvoudigen en te verbeteren en tegelijk de administratieve last te beperken. Iedereen wil graag dat z’n ritten worden uitbetaald. Zorg ervoor dat dit met zo weinig mogelijk werk kan, bijvoorbeeld door voor medewerkers die elke dag dezelfde rit maken, dit al standaard in te vullen en om medewerkers te laten kiezen uit hun favoriete ritten.

Automatisering kan het werken een stuk makkelijker en leuker maken. Focus hierop en tegelijkertijd op het verminderen van administratieve druk, zodat medewerkers meer aandacht hebben voor hun eigenlijke werk. Op de achtergrond kan de software zorgen dat aan alle regels van buiten kan worden voldaan.

https://www.keenintegrations.nl/declareren-afas/

Contact opnemen?

Heb je een uitdaging? Wil weten hoe AFAS nog beter voor je kan werken?