Formule 1 zit voor een ongekende climax! De auto maakt het verschil… Samen met de coureur, zo bleek het afgelopen weekend in een slot die niet geloofwaardig was geweest voor een film!

Formule 1 wagen?
Als ik vraag wat organisaties verwachten van nieuwe software, vragen organisaties vaak om een Formule 1 auto. Dat lijkt me ook prachtig, maar als ik één keer op het gaspedaal zou trappen, dan zou ik de eerste de beste bocht uitvliegen. Of over een hobbeltje rijden? En dan de 1000 man die nodig is om de auto goed te laten presteren, dat is is vergelijkbaar met de doorlopende kosten van een duur softwaresysteem.

Of snellere paarden?
Aan de andere kant hoor ik bij dezelfde vraag wat de organisatie wil als het bijvoorbeeld over planning gaat, ‘Ik wil mijn excel, maar dan digitaal’, ‘En graag met een printknop erbij’. Om de vergelijking met auto’s door te trekken moet ik dan denken aan de opmerking die aan Henry Ford wordt toegeschreven ‘If I asked people what they wanted, the would ask for faster horses’.

Hoeveel implementatietrajecten zijn er gesneuveld doordat er een Formule 1 wagen is aangeschaft of juist alleen op zoek gegaan is naar paarden, letterlijk met de hakken in het zand? Maar wat dan wel?

Kies de gulden middenweg
Een middenweg is een auto die gebruik maakt van de hedendaagse techniek en zich daarin ontwikkelt, maar waar geen onderhoudsteam voor nodig is.

Wat is jouw middenweg? #software

Contact opnemen?

Heb je een uitdaging? Wil weten hoe AFAS nog beter voor je kan werken?