Veel te zien geweest dit weekend, zeker voor een sportliefhebber. De gemiste penalties van Engeland op het, het verdriet van degenen die misten en daarnaast de extreme vreugde van de winnaars. Het ultieme topsportbeeld. De pijn van het missen gaat nooit meer weg, weet ik uit (een bescheidener) ervaring. De teleurstelling van heel Engeland helpt daar ook niet bij. Vooral als het het er echt in zat en dat is natuurlijk zo bij het nemen van een strafschop. Zo heb ik er ook nog wel een paar. Ze staan in je geheugen gegrift. Een gemiste makkelijke matchpoint of weggeven van een grote voorsprong, ik kan ze zo weer ophalen.

Inspirerend en ook hoopgevend in dit kader was het succes van de ruimtevlucht van Richard Bransonย gisteren.
ย 
Ik ben Richard Branson vooral gaan volgen nadat ik een stukje van hem las over de fantastische aanval van Virgin Cola op Coca Cola, waarin hij in een Sherman Tank zittend blikjes Virgin Cola afvuurt op de Coca Cola zuil. Niet snel daarna bleek de vuurkracht van Coca Cola een stuk groter dan die van Virgin Cola, maar de les die Richard daaruit leerde is inspirerend.

๐˜ž๐˜ฆโ€™๐˜ท๐˜ฆ ๐˜ง๐˜ข๐˜ช๐˜ญ๐˜ฆ๐˜ฅ ๐˜ฎ๐˜ข๐˜ฏ๐˜บ ๐˜ต๐˜ช๐˜ฎ๐˜ฆ๐˜ด, ๐˜ข๐˜ฏ๐˜ฅ ๐˜ฎ๐˜ข๐˜ฅ๐˜ฆ ๐˜ฎ๐˜ข๐˜ฏ๐˜บ ๐˜ฎ๐˜ช๐˜ด๐˜ต๐˜ข๐˜ฌ๐˜ฆ๐˜ด โ€“ ๐˜ข๐˜ฏ๐˜ฅ ๐˜ช๐˜ต ๐˜ช๐˜ด ๐˜ฃ๐˜ฆ๐˜ค๐˜ข๐˜ถ๐˜ด๐˜ฆ ๐˜ฐ๐˜ง ๐˜ต๐˜ฉ๐˜ฆ๐˜ด๐˜ฆ ๐˜ต๐˜ฉ๐˜ข๐˜ต ๐˜ธ๐˜ฆ ๐˜ฉ๐˜ข๐˜ท๐˜ฆ ๐˜ฉ๐˜ข๐˜ฅ ๐˜ด๐˜ถ๐˜ค๐˜ค๐˜ฆ๐˜ด๐˜ด. ๐˜š๐˜ฉ๐˜ฐ๐˜ธ ๐˜ฎ๐˜ฆ ๐˜ด๐˜ฐ๐˜ฎ๐˜ฆ๐˜ฃ๐˜ฐ๐˜ฅ๐˜บ ๐˜ธ๐˜ฉ๐˜ฐ ๐˜ฉ๐˜ข๐˜ด๐˜ฏโ€™๐˜ต ๐˜ง๐˜ข๐˜ช๐˜ญ๐˜ฆ๐˜ฅ ๐˜ข๐˜ฏ๐˜ฅ ๐˜โ€™๐˜ญ๐˜ญ ๐˜ด๐˜ฉ๐˜ฐ๐˜ธ ๐˜บ๐˜ฐ๐˜ถ ๐˜ด๐˜ฐ๐˜ฎ๐˜ฆ๐˜ฃ๐˜ฐ๐˜ฅ๐˜บ ๐˜ธ๐˜ฉ๐˜ฐ ๐˜ฉ๐˜ข๐˜ด ๐˜ฏ๐˜ฆ๐˜ท๐˜ฆ๐˜ณ ๐˜ต๐˜ณ๐˜ช๐˜ฆ๐˜ฅ ๐˜ข๐˜ฏ๐˜บ๐˜ต๐˜ฉ๐˜ช๐˜ฏ๐˜จ ๐˜ฏ๐˜ฆ๐˜ธ. ๐˜๐˜ต ๐˜ช๐˜ด ๐˜ฐ๐˜ฏ๐˜ญ๐˜บ ๐˜ฃ๐˜บ ๐˜ข๐˜ต๐˜ต๐˜ฆ๐˜ฎ๐˜ฑ๐˜ต๐˜ช๐˜ฏ๐˜จ ๐˜ต๐˜ฐ ๐˜ช๐˜ฏ๐˜ฏ๐˜ฐ๐˜ท๐˜ข๐˜ต๐˜ฆ, ๐˜ง๐˜ข๐˜ช๐˜ญ๐˜ช๐˜ฏ๐˜จ, ๐˜ญ๐˜ฆ๐˜ข๐˜ณ๐˜ฏ๐˜ช๐˜ฏ๐˜จ ๐˜ง๐˜ณ๐˜ฐ๐˜ฎ ๐˜ต๐˜ฉ๐˜ข๐˜ต ๐˜ง๐˜ข๐˜ช๐˜ญ๐˜ถ๐˜ณ๐˜ฆ, ๐˜ข๐˜ฏ๐˜ฅ ๐˜ด๐˜ต๐˜ข๐˜ณ๐˜ต๐˜ช๐˜ฏ๐˜จ ๐˜ข๐˜จ๐˜ข๐˜ช๐˜ฏ, ๐˜ต๐˜ฉ๐˜ข๐˜ต ๐˜ฑ๐˜ณ๐˜ฐ๐˜จ๐˜ณ๐˜ฆ๐˜ด๐˜ด ๐˜ฉ๐˜ข๐˜ฑ๐˜ฑ๐˜ฆ๐˜ฏ๐˜ด.

https://bit.ly/3xzPzYC

Geleerd heeft hij. Na 12 onbemande testvluchten en een piloot die verongelukte tijdens een eerdere test, is het gisteren gelukt, 4 minuten gewichtloosheid met Richard Branson als passagier 001 met een ‘Licence to thrill’.

Of dit succes voor de mensheid een stap voorwaarts is, kan ik niet bedenken, maar inspirerend is het verhaal zeker! En voor de voetballers die de strafschoppen misten… dit blijft in je geheugen gegrift en is de keerzijde van topsport. De kunst is dan om van iets zo negatiefs iets positiefs te maken en nog beter en harder te werken, zodat Engeland de volgende keer wint. Dan is alles vergeten en heb je een verhaal voor het leven, waar je anderen mee kunt inspireren. Tot die tijd is het leven voor deze topsporters geen pretje.

https://lnkd.in/d4Xx65b

Contact opnemen?

Heb je een uitdaging? Wil weten hoe AFAS nog beter voor je kan werken?