Veel te zien geweest dit weekend, zeker voor een sportliefhebber. De gemiste penalties van Engeland op het, het verdriet van degenen die misten en daarnaast de extreme vreugde van de winnaars. Het ultieme topsportbeeld. De pijn van het missen gaat nooit meer weg, weet ik uit (een bescheidener) ervaring. De teleurstelling van heel Engeland helpt daar ook niet bij. Vooral als het het er echt in zat en dat is natuurlijk zo bij het nemen van een strafschop. Zo heb ik er ook nog wel een paar. Ze staan in je geheugen gegrift. Een gemiste makkelijke matchpoint of weggeven van een grote voorsprong, ik kan ze zo weer ophalen.

Inspirerend en ook hoopgevend in dit kader was het succes van de ruimtevlucht van Richard Branson gisteren.
 
Ik ben Richard Branson vooral gaan volgen nadat ik een stukje van hem las over de fantastische aanval van Virgin Cola op Coca Cola, waarin hij in een Sherman Tank zittend blikjes Virgin Cola afvuurt op de Coca Cola zuil. Niet snel daarna bleek de vuurkracht van Coca Cola een stuk groter dan die van Virgin Cola, maar de les die Richard daaruit leerde is inspirerend.

𝘞𝘦’𝘷𝘦 𝘧𝘢𝘪𝘭𝘦𝘥 𝘮𝘢𝘯𝘺 𝘵𝘪𝘮𝘦𝘴, 𝘢𝘯𝘥 𝘮𝘢𝘥𝘦 𝘮𝘢𝘯𝘺 𝘮𝘪𝘴𝘵𝘢𝘬𝘦𝘴 – 𝘢𝘯𝘥 𝘪𝘵 𝘪𝘴 𝘣𝘦𝘤𝘢𝘶𝘴𝘦 𝘰𝘧 𝘵𝘩𝘦𝘴𝘦 𝘵𝘩𝘢𝘵 𝘸𝘦 𝘩𝘢𝘷𝘦 𝘩𝘢𝘥 𝘴𝘶𝘤𝘤𝘦𝘴𝘴. 𝘚𝘩𝘰𝘸 𝘮𝘦 𝘴𝘰𝘮𝘦𝘣𝘰𝘥𝘺 𝘸𝘩𝘰 𝘩𝘢𝘴𝘯’𝘵 𝘧𝘢𝘪𝘭𝘦𝘥 𝘢𝘯𝘥 𝘐’𝘭𝘭 𝘴𝘩𝘰𝘸 𝘺𝘰𝘶 𝘴𝘰𝘮𝘦𝘣𝘰𝘥𝘺 𝘸𝘩𝘰 𝘩𝘢𝘴 𝘯𝘦𝘷𝘦𝘳 𝘵𝘳𝘪𝘦𝘥 𝘢𝘯𝘺𝘵𝘩𝘪𝘯𝘨 𝘯𝘦𝘸. 𝘐𝘵 𝘪𝘴 𝘰𝘯𝘭𝘺 𝘣𝘺 𝘢𝘵𝘵𝘦𝘮𝘱𝘵𝘪𝘯𝘨 𝘵𝘰 𝘪𝘯𝘯𝘰𝘷𝘢𝘵𝘦, 𝘧𝘢𝘪𝘭𝘪𝘯𝘨, 𝘭𝘦𝘢𝘳𝘯𝘪𝘯𝘨 𝘧𝘳𝘰𝘮 𝘵𝘩𝘢𝘵 𝘧𝘢𝘪𝘭𝘶𝘳𝘦, 𝘢𝘯𝘥 𝘴𝘵𝘢𝘳𝘵𝘪𝘯𝘨 𝘢𝘨𝘢𝘪𝘯, 𝘵𝘩𝘢𝘵 𝘱𝘳𝘰𝘨𝘳𝘦𝘴𝘴 𝘩𝘢𝘱𝘱𝘦𝘯𝘴.

https://bit.ly/3xzPzYC

Geleerd heeft hij. Na 12 onbemande testvluchten en een piloot die verongelukte tijdens een eerdere test, is het gisteren gelukt, 4 minuten gewichtloosheid met Richard Branson als passagier 001 met een ‘Licence to thrill’.

Of dit succes voor de mensheid een stap voorwaarts is, kan ik niet bedenken, maar inspirerend is het verhaal zeker! En voor de voetballers die de strafschoppen misten… dit blijft in je geheugen gegrift en is de keerzijde van topsport. De kunst is dan om van iets zo negatiefs iets positiefs te maken en nog beter en harder te werken, zodat Engeland de volgende keer wint. Dan is alles vergeten en heb je een verhaal voor het leven, waar je anderen mee kunt inspireren. Tot die tijd is het leven voor deze topsporters geen pretje.

https://lnkd.in/d4Xx65b

Contact opnemen?

Heb je een uitdaging? Wil weten hoe AFAS nog beter voor je kan werken?