Dit weekend deed ik mee met het NK voor clubteams. Nu doe ik dat al heel veel jaren niet meer zo fanatiek, maar één kans is een haalbare uitdaging die ik ben aangegaan. Ik speelde best goed en we kwamen tot de finale. Niet alleen is het lijf een stuk minder soepel dan 25 jaar geleden, ook is het moeilijker concentreren. Als topsporter leer je focussen op de belangrijkste dingen. In het hier en nu.
 
Na de topsport was focus langere tijd moeilijker voor mij. Alles lijkt belangrijk en vraagt aandacht. Maar om succesvol te zijn is het buiten topsport net zo belangrijk om een plan te maken voor de lange en vervolgens voor de steeds kortere termijn. En daarbij jezelf altijd afvragen: wat is nu het belangrijkste om te doen? Dit ene ding afmaken en dan door naar het volgende. Als een soort domino-effect, waarbij ieder steentje een volgend steentje dat de helft groter is kan omtikken en zo steeds grotere uitdagingen aan kan gaan.
 
Bij KeenIntegrations.nl focussen we ons op een beperkt aantal producten voor AFAS Software. Focus is daar, maar kan altijd strakker. Dat is onze uitdaging, steeds op een hoger niveau. Daarmee bezig zijn inspireert!
 
Wat is jouw ‘één ding’ om je organisatie, je afdeling, je eigen werk beter te maken? Om een verschil te kunnen maken?

Contact opnemen?

Heb je een uitdaging? Wil weten hoe AFAS nog beter voor je kan werken?